Acasă la Șarlota Pataki din Tormac

Acasă la Șarlota Pataki din Tormac

În bucătăria Șarlotei Pataki din Tormac este cald și bine, chiar dacă afară este rece. Ne întâmpină cu pogăcele cu cașcaval (LINK) și pogăcele cu miere(LINK) moi și gustoase, care par aduse dintr-o cofetărie. De fapt, sunt rețete pe care doamna Șarlota le îndrăgește și le face des pentru familie și musafiri. Modul lor de pregătire și ingredientele apar și în caietul de rețete în care au scris de-a lungul timpului bunica doamnei Pataki, mama ei, iar acum și ea. Născută și crescută în Tormac într-o familie de etnici maghiari, a păstrat cu grijă caietul și pregătește cu drag rețetele în continuare. Rețetele sunt simple, cu ingrediente puține și de sezon, autentice , care povestesc despre vremuri îndepărtate și gusturi care se mai păstrează și astăzi în familia Pataki, așa cum au fost moștenite. Ciorba cu ficat (link), pregătită în mod tradițional la tăiatul porcului sau tocana sau papricașul de porc, care fierbea lent pe cuptor când stăpâna casei era ocupată cu treburile gospodăriei au toate un gust aparte, cum doar la Tormac îl poți găsi.

Ce a gătit Șarlota Pataki din Tormac?

Pogăcele cu cașcaval

Pogăcele cu miere

Papricaș de porc

Majleves – Ciorbă cu ficat

No Comments

Post A Comment