Pogăcele cu miere
Când iei un fursec, de fapt, o pogăcea cu miere, așa cum i se spune la Tormac, nici nu ai bănui că în compoziție este untură. Rețeta a fost făcută de câteva generații în familia Pataki și este apreciată nu doar pentru gustul ei deosebit, pentru ușurința cu care se pregătește, dar și pentru că, deși este un aluat cu miere, este moale și gustos, imediat ce îl scoți din cuptor.
Pogăcele cu miere
Ingrediente
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g untură
- 1 ou
- 3 linguri miere topită
- ¼ linguriță bicarbonat
Instrucțiuni
- Se amestecă întâi toate ingredientele uscate, făina, zahărul și bicarbonatul,
- Apoi se adaugă celelalte ingredient, oul, mierea, untura și se frământă bine.
- Aluatul se întinde pe masa înfăinată și se taie în formele dorite.
- Așezate pe tavă și puse în cuptor, pgăcelele se coc imediat.
- Pot primi o glazură de ciocolată sau pot fi lipite două câte două cu gem.
Note
Pogăcele cu miere, ca la Tormac, servite cu glazură de ciocolată.
Maria Lungu
Un deliciu, multumim!