Pogăcele cu miere

Pogăcele cu miere

Când iei un fursec, de fapt, o pogăcea cu miere, așa cum i se spune la Tormac, nici nu ai bănui că în compoziție este untură. Rețeta a fost făcută de câteva generații în familia Pataki și este apreciată nu doar pentru gustul ei deosebit, pentru ușurința cu care se pregătește, dar și pentru că, deși este un aluat cu miere, este moale și gustos, imediat ce îl scoți din cuptor.

Pogăcele cu miere

5 de la 2 voturi
Timp Gătire 3 hrs
Fel Desert
Bucătarie Bănățenească ca la Tormac

Ingrediente
  

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 100 g untură
  • 1 ou
  • 3 linguri miere topită
  • ¼ linguriță bicarbonat

Instrucțiuni
 

  • Se amestecă întâi toate ingredientele uscate, făina, zahărul și bicarbonatul,
  • Apoi se adaugă celelalte ingredient, oul, mierea, untura și se frământă bine.
  • Aluatul se întinde pe masa înfăinată și se taie în formele dorite.
  • Așezate pe tavă și puse în cuptor, pgăcelele se coc imediat.
  • Pot primi o glazură de ciocolată sau pot fi lipite două câte două cu gem.

Note

Pogăcele cu miere, ca la Tormac, servite cu glazură de ciocolată.
Explorează rețetele bănățene

2 Comments

  • Maria Lungu
    November 1, 2021

    5 stars
    Un deliciu, multumim!

  • lavinia mesaros
    November 27, 2021

    5 stars
    Am facut reteta ieri cu copii, e super usor de facut si fetitele au fost incantate!

Post a Comment

Recenzie rețetă