
Pogăcele cu cașcaval
Pogăcele fără untură, cu mult cașcaval și smântână, adevărate delicii ce ți se topesc în gură și parcă nu poți să te oprești să mai iei una și încă una. Sunt pogăcele pufoase, cu gust delicat de unt, cum numai la Tormac găsești. Rețeta are, desigur, și un secret, pe care doamna Pataki l-a împărtășit: aluatul trebuie să fie lăsat să crească, încet, în frigider.

Pogăcele cu cașcaval
Pogăcele fără untură, cu mult cașcaval și smântână, adevărate delicii ce ți se topesc în gură și parcă nu poți să te oprești să mai iei una și încă una.
Ingrediente
- 1 kg făină
- 400 g cașcaval
- 600 g smântână
- 600 g unt (sau margarină)
- 4 gălbenusuri de ou
- 1 cub drojdie (50 g)
- 1 lingură sare
Instrucțiuni
Prima zi
- Aluatul se pregătește de seara. Margarina sau untul se amestecă bine cu făina, cu cașcavalul ras, sarea, cu gălbenușurile, smântâna și drojdia.
- Trebuie să fie un aluat mai ferm, care se va păstra până a doua zi la frigider.
A doua zi
- A doua zi, aluatul se va întinde pe masă, se va tăia cu o formă rotundă.
- Se vor unge cu un gălbenuș de ou și se vor acoperi și cu cașcaval ras și susan, înainte de a fi puse în cuptor.
- Pogăcelele vor sta la cuptor aproximativ 30-40 de minute.
Note
Pogăcele pufoase, cu gust delicat de unt, cum numai la Tormac găsești.

Ioana
Super delicioase!