Pogăcele cu cașcaval

Pogăcele cu cașcaval

Pogăcele fără untură, cu mult cașcaval și smântână, adevărate delicii ce ți se topesc în gură și parcă nu poți să te oprești să mai iei una și încă una. Sunt pogăcele pufoase, cu gust delicat de unt, cum numai la Tormac găsești. Rețeta are, desigur, și un secret, pe care doamna Pataki l-a împărtășit: aluatul trebuie să fie lăsat să crească, încet, în frigider.

Pogăcele cu cașcaval

Pogăcele fără untură, cu mult cașcaval și smântână, adevărate delicii ce ți se topesc în gură și parcă nu poți să te oprești să mai iei una și încă una.
5 de la 2 voturi
Timp Pregătire 30 mins
Timp Gătire 40 mins
Timp Total 1 hr 10 mins
Fel Desert
Bucătarie Bănățenească ca la Tormac

Ingrediente
  

  • 1 kg făină
  • 400 g cașcaval
  • 600 g smântână
  • 600 g unt (sau margarină)
  • 4 gălbenusuri de ou
  • 1 cub drojdie (50 g)
  • 1 lingură sare

Instrucțiuni
 

Prima zi

  • Aluatul se pregătește de seara. Margarina sau untul se amestecă bine cu făina, cu cașcavalul ras, sarea, cu gălbenușurile, smântâna și drojdia.
  • Trebuie să fie un aluat mai ferm, care se va păstra până a doua zi la frigider.

A doua zi

  • A doua zi, aluatul se va întinde pe masă, se va tăia cu o formă rotundă.
  • Se vor unge cu un gălbenuș de ou și se vor acoperi și cu cașcaval ras și susan, înainte de a fi puse în cuptor.
  • Pogăcelele vor sta la cuptor aproximativ 30-40 de minute.

Note

Pogăcele pufoase, cu gust delicat de unt, cum numai la Tormac găsești.
Explorează rețetele bănățene

1 Comment

  • Ioana
    November 1, 2021

    5 stars
    Super delicioase!

Post a Comment

Recenzie rețetă