Papricaș de porc
Tocana sau papricașul de porc de la Tormac este o mâncare ce se pregătește în timpul săptămânii, se gătește lent pe aragaz sau pe cuptor, oferind gospodinei timpul necesar să mai facă și alte treburi prin gospodărie. Este o mâncare cu puține ingrediente, potrivită ca fel principal.
Se servește cu tăieței lați fierți, cu găluște din făină sau cu cartofi și murături.
Papricaș de porc
Tocana sau papricașul de porc de la Tormac este o mâncare ce se pregătește în timpul săptămânii, se gătește lent pe aragaz sau pe cuptor,cu puține ingrediente și servit cu tăieței, găluște sau cartofi.
Ingrediente
- 10 cepe (medii)
- ulei (sau untură)
- 3 linguri boia
- 2 kg oase de porc
- 1 kg carne de porc (tăiat în cuburi mari)
- 2 frunze dafin
- ≈ sare
- ≈ piper
Instrucțiuni
- Se pregătește carnea de porc și se taie în cuburi mari.
- Ceapa se taie și se călește în ulei sau untură.
- Se adaugă sarea, după care se adaugă boiaua.
- Se adaugă carnea și oasele de porc, se pun foile de dafin și se completează cu apă până se acoperă carnea.
- Se lasă la foc mic, 1h30-2h, amestecând periodic.
- Cu 30 de minute înainte de final se adaugă fie tăiței lați, fie găluște sau cartofi, ce vor folosi drept garnitură.
Note
Porția de tocană sau papricașul de porc se servește cu tăieței lați fierți, cu găluște din făină sau cu cartofi și murături.
Razvan S
Preferatul meu! Se poate face si ca ciorba daca se lungeste mai mult cu apa