Despre noi

La masă în Banat

 

Masa adună în jurul ei oameni, emoții, povești, amintiri. Se pun pe ea blide, se taie legume și carne, se întinde aluatul. Se pune fața de masă albă și se așează blide de sărbătoare. De pe ea, copilul ia o turtă, bunica pune pe ea oala cu supă aburindă, iar tatăl pune o sticlă de răchie. Pe masă se așează bunătăți. Fiecare sat, fiecare loc, are o rețetă ce se face doar acolo, care poartă cu ea experiența multor generații și, mai ales, multe amintiri.

 

La masă în Banat este despre oameni, despre rețetele lor, despre a explora locuri și gusturi unice, din fiecare sat în parte.

Ne propunem să redescoperim împreună Banatul

Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor. Avem grijă de ele să le dăm mai departe, să nu piară în timp și în uitare. Până acum, proiectele în care ne-am implicat au fost de a renova cu ajutorul voluntarilor case din întreg Banatul.

 

Mai multe detalii despre activitatea noastră poți vedea pe pagina noastră de facebook și pe website-ul nostru acasainbanat.ro.

La masă în Banat este un proiect al Asociației Acasă în Banat, co-finanțat de Consiliul Județean Timiș.