
Majleves – Ciorbă cu ficat
Ciorba cu ficat de la Tormac se pregătește, în mod tradițional, în ziua de tăiatul porcului. Ingredientele sunt puține, simple: este o ciorbă de carne, foarte consistentă, perfectă pentru o zi rece de iarnă când trebuie să îți petreci foarte mult timp afară. Nota aparte o dă chiar ficatul, în cantități mici, dar care împlinește gustul unic al acestei ciorbe de iarnă.

Majleves – Ciorbă cu ficat
O ciorbă de carne, foarte consistentă, perfectă pentru o zi de iarnă când trebuie să-ți petreci foarte mult timp la temperaturi scăzute.
Ingrediente
- 5 cepe (medii)
- 2-3 linguri făină
- ulei (sau untură)
- 1-2 linguri boia
- 1-2 foi dafin
- 1,5 kg oase de porc (preferabil oase din partea de sus a coastelor)
- 1 kg carne de porc (tăiată în cuburi mici)
- 300 g ficat de porc (tăiat în cuburi mici)
- ≈ sare (după preferințe)
- ≈ piper (după preferințe)
Instrucțiuni
- Ceapa se toacă și se călește în ulei sau untură, cu sare, până când devine translucidă.
- Se adaugă făina și boiaua, după care se amestecă bine.
- Se pune apă rece treptat și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe.
- Se adaugă întâi oasele, foile de dafin și piperul și se lasă la fiert la foc mic,aproximativ 60 de minute.
- Se adaugă și carnea, lăsându-se la fiert încă 30-40 de minute.
- Ficatul tăiat cubulețe va fi adăugat doar la final, înainte cu 30 de minute de a fi terminat.
Note
Ciorba va fi servită fierbinte, cu ardei iute, castraveți murați, oțet sau smântână, după gust.

Andreea P
Nelipsit de pe masa bunicii cand mergeam in vacante iarna
Maria Andreea
Nici nu știam că există așa ceva. Sunt tare curioasă să o încerc și eu!