Go Back

Majleves - Ciorbă cu ficat

O ciorbă de carne, foarte consistentă, perfectă pentru o zi de iarnă când trebuie să-ți petreci foarte mult timp la temperaturi scăzute.
Timp Pregătire 15 mins
Timp Gătire 2 hrs 30 mins
Timp Total 2 hrs 45 mins
Fel Ciorbă
Bucătarie Bănățenească ca la Tormac
Porții 4 persoane

Ingrediente
  

  • 5 cepe (medii)
  • 2-3 linguri făină
  • ulei (sau untură)
  • 1-2 linguri boia
  • 1-2 foi dafin
  • 1,5 kg oase de porc (preferabil oase din partea de sus a coastelor)
  • 1 kg carne de porc (tăiată în cuburi mici)
  • 300 g ficat de porc (tăiat în cuburi mici)
  • sare (după preferințe)
  • piper (după preferințe)

Instrucțiuni
 

  • Ceapa se toacă și se călește în ulei sau untură, cu sare, până când devine translucidă.
  • Se adaugă făina și boiaua, după care se amestecă bine.
  • Se pune apă rece treptat și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe.
  • Se adaugă întâi oasele, foile de dafin și piperul și se lasă la fiert la foc mic,aproximativ 60 de minute.
  • Se adaugă și carnea, lăsându-se la fiert încă 30-40 de minute.
  • Ficatul tăiat cubulețe va fi adăugat doar la final, înainte cu 30 de minute de a fi terminat.

Note

Ciorba va fi servită fierbinte, cu ardei iute, castraveți murați, oțet sau smântână, după gust.
 
Explorează rețetele bănățene