Go Back
Print
Recipe Image
Papricaș de porc
Tocana sau papricașul de porc de la Tormac este o mâncare ce se pregătește în timpul săptămânii, se gătește lent pe aragaz sau pe cuptor,cu puține ingrediente și servit cu tăieței, găluște sau cartofi.
5
de la 1 vot
Printează rețeta
Timp Pregătire
15
mins
Fel
Fel principal
Bucătarie
Bănățenească ca la Tormac
Porții
8
porții
Ingrediente
10
cepe
(medii)
ulei
(sau untură)
3
linguri
boia
2
kg
oase de porc
1
kg
carne de porc
(tăiat în cuburi mari)
2
frunze
dafin
≈
sare
≈
piper
Instrucțiuni
Se pregătește carnea de porc și se taie în cuburi mari.
Ceapa se taie și se călește în ulei sau untură.
Se adaugă sarea, după care se adaugă boiaua.
Se adaugă carnea și oasele de porc, se pun foile de dafin și se completează cu apă până se acoperă carnea.
Se lasă la foc mic, 1h30-2h, amestecând periodic.
Cu 30 de minute înainte de final se adaugă fie tăiței lați, fie găluște sau cartofi, ce vor folosi drept garnitură.
Note
Porția de tocană sau papricașul de porc se servește cu tăieței lați fierți, cu găluște din făină sau cu cartofi și murături.
Explorează rețetele bănățene