Acasă la Viorica Radovan la Racovița

Acasă la Viorica Radovan la Racovița

Viorica Radovan are 80 de ani și a învățat să gătească de la bunica ei. Bunica rămânea acasă, când părinții plecau la lucru, la colectiv, avea grijă de gospodărie și iute făcea ceva de mâncare ca să le dea copiilor. Tanti Viorica era doar o copilă și își aduce aminte că bunica o învăța cum să gătească. Și zupa de zamă de părădaisă, și săviană, și plăcintă întinsă cu ludaie, și, mai ales, găluștele cu crumpi, peste care, uneori, aruncau și un pic de brânză, sunt amintiri din alt secol, gusturi pe care tanti Viorica le poartă cu ea și le dă mai departe.

Ce gătește Viorica Radovan?

Găluște cu crumpi, ca la Racovița

Zupă de zamă de părădaisă cu tăieței suciți pe masă, ca la Racovița

Săviană cu brânză de la Racovița

No Comments

Post A Comment