Sarmale ca la Nițchidorf

Sarmale ca la Nițchidorf

Sarmalele pe care le face Maricica au un gust deosebit. Este cu siguranță de la condimentele pe care numai ea știe exact în ce cantitate, în ce moment, și în ce mod să le așeze. Dar gustul deosebit provine și de la cele câteva linguri de zahăr care fac să „nu se simtă dulcele, doar  diferența”. Toate acestea ajută să aibă un gust aparte!  Rețeta proprie pe care a ajuns să o dezvolte este puțin de acasă de la mama, dar adaptată după gustul ei și al familiei. Ține mult ca tot ce folosește să fie de calitate, carne proaspătă, varză de la ea din butoi, pastă de ardei sau bulion, scoase direct din cămară.

Sarmale ca la Nițchidorf

Timp Gătire 3 hrs
Fel Fel principal
Bucătarie Banățenească ca la Nițchidorf

Ingrediente
  

  • ½ kg ceapă
  • 1 kg carne de porc
  • 3 linguri pastă de ardei dulce (făcută în casă sau 2 linguri de bulion)
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • 15 foi de dafin
  • 250 g orez
  • 2 linguri zahăr
  • 1 căpățână meide de varză murată
  • mărar uscat
  • afumătură (după gust: bucăți de cârnați, slănină, coaste afumate etc.)
  • 2 linguri zahăr
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Instrucțiuni
 

  • Se curăță varza, se pune la desărat, dacă este cazul.
  • Se taie ceapa cuburi mici, se pune la călit
  • Se amestecă ceapa cu orezul, apoi cu carnea, se adaugă piper, pastă de ardei iute, pastă de ardei dulce sau bulion.
  • Se taie cotoarele frunzelor de varză, se taie frunzele potrivit, se formează sarmalele și se învelesc în frunze.
  • Pe fundul unei cratițe adânci, se așază dafinul, se pune un strat de frunze sau cotoare rămase și tocate, se pune un rând de sarmale, câteva bucăți din afumătură, din nou un rând de sarmale și tot așa până când se termină sarmalele.
  • Se pune deasupra mărar uscat și un rând de frunze de varză.
  • Se presară zahărul peste ele. Se acoperă cu apă rece și se pun la fiert.
  • Se lasă la fiert molcom 2h-2h30, dar se gustă înainte.
  • Se servesc cu mămăligă fierbinte, cu smântână și ardei iuți murați.

Note

Sarmale bănățenești, ca la Nițchidorf, servite cu mămăligă, smântână și ardei iuți murați.
Explorează rețetele bănățene

Post a Comment

Recenzie rețetă