Papricaș de porc ca la Nițchidorf

Papricaș de porc ca la Nițchidorf

Păpricașul pregătit la Nițchidorf poate fi savurat la ocazii speciale, fie când echipa de fotbal a localității joacă acasă, fie la evenimentele festive ale comunei. Rețeta este unică pentru că a fost adaptată în funcție de gustul comunității și au fost incluse noi condimente. Acum, toată lumea este de acord că Ștefan Szirovicza, parte din echipa primăriei, face chiar cel mai bun păpricaș, de te lingi pe degete. Dovada de necontestat este este și că, deși are le dispoziție uneori și ceaune mari de 80 de litri, de fiecare dată nu mai rămâne nimic!

Papricaș de porc ca la Nițchidorf

Păpricașul pregătit la Nițchidorf poate fi savurat la ocazii speciale, fie când echipa de fotbal a localității joacă acasă, fie la evenimentele festive ale comunei.
Timp Gătire 3 hrs
Fel Fel principal
Bucătarie Banățenească ca la Nițchidorf

Ingrediente
  

  • 4 kg ceapă
  • 2 kg ardei
  • 5 kg carne de porc (feliată cuburi)
  • 500 g untură de porc
  • 1 lingură boia iute sau dulce
  • 2 căpățâni de usturoi
  • ½ lingură chimen măcinat
  • 1 kg pastă de roșii
  • 15 frunze dafin
  • 3 linguri oregano
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Instrucțiuni
 

  • Se spală, se curăță și se taie legumele în cuburi mici
  • Se pune în ceaun untura și ceapa la călit cu puțină sare.
  • Se adaugă ardeiul și se lasă la înmuiat.
  • Se pune carnea la călit, când este rumenită bine, se adaugă pe rând boiaua, pasata de roșii, dafinul și usturoiul și se lasă la fiert
  • Se adaugă condimentele: piper, oregano, chimenul măcinat și se lasă la foc mic, încă o oră.
  • Se scoate numai când ceapa nu se mai vede în sos, iar carnea este moale.
  • Se servește fierbinte, cu pâine proaspătă și murături.
Explorează rețetele bănățene

Post a Comment

Recenzie rețetă