Go Back

Papricaș de porc ca la Nițchidorf

Păpricașul pregătit la Nițchidorf poate fi savurat la ocazii speciale, fie când echipa de fotbal a localității joacă acasă, fie la evenimentele festive ale comunei.
Timp Gătire 3 hrs
Fel Fel principal
Bucătarie Banățenească ca la Nițchidorf

Ingrediente
  

  • 4 kg ceapă
  • 2 kg ardei
  • 5 kg carne de porc (feliată cuburi)
  • 500 g untură de porc
  • 1 lingură boia iute sau dulce
  • 2 căpățâni de usturoi
  • ½ lingură chimen măcinat
  • 1 kg pastă de roșii
  • 15 frunze dafin
  • 3 linguri oregano
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Instrucțiuni
 

  • Se spală, se curăță și se taie legumele în cuburi mici
  • Se pune în ceaun untura și ceapa la călit cu puțină sare.
  • Se adaugă ardeiul și se lasă la înmuiat.
  • Se pune carnea la călit, când este rumenită bine, se adaugă pe rând boiaua, pasata de roșii, dafinul și usturoiul și se lasă la fiert
  • Se adaugă condimentele: piper, oregano, chimenul măcinat și se lasă la foc mic, încă o oră.
  • Se scoate numai când ceapa nu se mai vede în sos, iar carnea este moale.
  • Se servește fierbinte, cu pâine proaspătă și murături.
Explorează rețetele bănățene