Go Back

Sarmale ca la Nițchidorf

Timp Gătire 3 hrs
Fel Fel principal
Bucătarie Banățenească ca la Nițchidorf

Ingrediente
  

  • ½ kg ceapă
  • 1 kg carne de porc
  • 3 linguri pastă de ardei dulce (făcută în casă sau 2 linguri de bulion)
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • 15 foi de dafin
  • 250 g orez
  • 2 linguri zahăr
  • 1 căpățână meide de varză murată
  • mărar uscat
  • afumătură (după gust: bucăți de cârnați, slănină, coaste afumate etc.)
  • 2 linguri zahăr
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Instrucțiuni
 

  • Se curăță varza, se pune la desărat, dacă este cazul.
  • Se taie ceapa cuburi mici, se pune la călit
  • Se amestecă ceapa cu orezul, apoi cu carnea, se adaugă piper, pastă de ardei iute, pastă de ardei dulce sau bulion.
  • Se taie cotoarele frunzelor de varză, se taie frunzele potrivit, se formează sarmalele și se învelesc în frunze.
  • Pe fundul unei cratițe adânci, se așază dafinul, se pune un strat de frunze sau cotoare rămase și tocate, se pune un rând de sarmale, câteva bucăți din afumătură, din nou un rând de sarmale și tot așa până când se termină sarmalele.
  • Se pune deasupra mărar uscat și un rând de frunze de varză.
  • Se presară zahărul peste ele. Se acoperă cu apă rece și se pun la fiert.
  • Se lasă la fiert molcom 2h-2h30, dar se gustă înainte.
  • Se servesc cu mămăligă fierbinte, cu smântână și ardei iuți murați.

Note

Sarmale bănățenești, ca la Nițchidorf, servite cu mămăligă, smântână și ardei iuți murați.
Explorează rețetele bănățene