Cartofi pârgăliți ca la Coșteiu de Sus

Cartofi pârgăliți ca la Coșteiu de Sus

Cartofii pregătiți la Coșteiu de Sus, combină aromele specific Banatului: ceapa și boiaua dulce, sau piparcă, așa cum i se mai spune în zonă. Cartofii pârgăliți sunt perfecți pe lângă friptura de duminică, sunt simplu de făcut și reușesc să îți aducă aminte de bunici, de simplitate și gustul de pe vremuri.


Ingrediente:

  • 4-5 cartofi mai mari
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură de boia
  • sare
  • pătrunjel sau mărar tocat.

Cartofii se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scurg de apă, se trec prin apă rece și se decojesc. Se taie cuburi sau în bucăți mai mari. Separat, într-o tigaie încăpătoare se pune la călit ceapa cu un pic de ulei, tăiată solzi. Când ceapa s-a înmuiat, se pune boiaua, apoi cartofii și sarea. Se prăjesc câteva minute. Când se stinge focul, peste cartofi se aruncă un pumn de verdeață după plac: pătrunjel sau mărar. 

Despre gazda noastră: Acasă la tanti Emilia Popa din Coșteiu de Sus

Post a Comment