Mămăliga de cartofi ca la Știuca

Mămăliga de cartofi ca la Știuca

Mămăliga de cartofi înseamnă pentru cei mai mulți o amintire, amintirea momentelor în care se tăia porcul și toată familia se aduna în jurul mesei, să guste din bunătățile proaspete, după o zi grea. Pentru alții e gustul iernii, când mămăliga se cocea încet, pe plita de la soba de lemne și mirosea a slănină prăjită. E un fel simplu și delicios, care completează un meniu simplu, gustos și sățios.


Ingrediente:

  • 250 g cartofi
  • 250 g mălai
  • 1 l apă
  • sare

Cartofii se fierb în apă cu sare, când sunt gata fierți, se zdrobesc cu furculița și se adaugă mălaiul, în ploaie. Se lasă la fiert, amestecând ușor, continuu, până când mălaiul este fiert. Dacă e prea groasă consistența, se mai poate adăuga apă. Se mănâncă cu slănină prăjită în care se azvârle câteva ouă și o bucată de brânză.

Despre gazda noastră: Acasă la Mioara Cinar din Știuca

Post a Comment