Smoră ca la Jimbolia

Smoră ca la Jimbolia

Șmora este un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos. E o clătită mai groasă, făcută franjuri în tigaie. Unele gospodine o fac cu griș, altele doar cu făină, unele pun rom, altele vanilie, unele o mai îmbunătățesc cu stafide sau chiar fulgi de ciocolată. Dar, șmora, așa cum se face la Jimbolia, e simplă, cu griș, pudrată la final cu zahăr.


Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 300 ml lapte
  • 100 g griș
  • 2 linguri de făină
  • un plic de zahăr vanilat
  • o lingură de ulei sau unt pentru prăjit
  • zahăr pudră
  • gem de prune sau caise

Se sparg cele două ouă și se bat ușor cu zahărul, apoi se pune laptele. Se adaugă grișul în ploaie, zahărul vanilat și cele două linguri de făină. Se lasă vreo 20 de minute până când grișul absoarbe din lapte. Într-o tigaie încăpătoare încingem uleiul și turnăm aluatul de șmoră. Punem un capac și lăsăm la foc mic vreo 5-7 minute. Când vedem că începe să se coacă, tăiem șmora în patru cu o spatulă și o întoarcem. Apoi, ca să se coacă mai bine, o tăiem în bucățele. Când e rumenă pe ambele părți și mijlocul e copt, putem să o scoatem pe farfurie. O pudrăm cu zahăr și punem lângă o lingură bună de gem de prune sau de caise.

Post a Comment