
Turte de cartofi ca la slovaci
0 comments
Turtele cu cartofi sunt o mâncare simplă și rapidă, consistentă, potrivită dimineața devreme pentru un plus de energie. Obligatoriu se așezau alături de un bol de lapte prins, acrișor, care schimba gustul puțin greu al cartofilor rași. Regăsite în Slovacia, Rusia și Ucraina, turtele de cartofi au ajuns și în Banat prin slovacii de pe aceste meleaguri.
Ingrediente:
- 4 -5 cartofi rași
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- sare, piper
Cartofii rași pe răzătoare se sărează și se lasă vreo 10 minute să lase apă. Se storc bine, se adaugă ouăle bătute, piperul și chiar verdețuri, după plac (pătrunjel, mărar). Compoziția se întinde în tigaia încinsă, și se prăjește bine pe ambele părți. Când se scoate, se pune pe un șervet să absoarbă uleiul. Se mănâncă cu iaurt sau lapte bătut.