Acasă la Marton Tifan de la Cherestur

Acasă la Marton Tifan de la Cherestur

Marton este din Harghita, însă a ajuns la Cherestur acum mulți ani, pentru că își căuta un rost mai bun în zona Banatului. A reușit să se angajeze destul de repede pentru că iubea lemnul și aici o firmă avea nevoie de oameni pricepuți. Îi plăcea să gătească pentru că învățase la pădure, când trebuia să își facă singur de mâncare și cei mai bătrâni doar îl asistau. Însă aici, la Cherestur, a prins drag de gulaș și s-a ambiționat să găsească rețeta perfectă. Și a reușit. A învățat de la unguri secretele gulașului adevărat, însă a reușit să îi aducă în plus un condiment propriu cu care nu dă greș niciodată. Acum, la mai toate concursurile de gulaș la care merge, fie că face gulaș de pește, de vită, de porc sau de cocoș, ingredientul secret îl scoate mereu în față și, aproape inevitabil, vine acasă cu premiul I.

Ce a gătit Marton Tifan de la Cherestur?

Gulaș cu spetzli ca la Cherestur

Șolet ca la Cherestur

No Comments

Post A Comment