Acasă la tanti Emilia Popa, la Coșteiu de Sus

Acasă la tanti Emilia Popa, la Coșteiu de Sus

Tanti Emilia Popa, de la Coșteiu de Sus (comuna Margina, județul Timiș), își întâmpină oaspeții cu bucate simple, cu gusturi unice, iar în fiecare dintre ele pune un ingredient secret: dragostea și pasiunea sa pentru bucătărie și păstrarea rețetelor cu influențe slovace de la mama și bunica ei din zona Bihorului, împletite cu cele învățate de la mama și bunica soțului, din Banat. 

Crescută în satul Vucova, dar de origini dintr-un sat de slovaci din județul Bihor, doamna Emilia pune pe masă o combinație de rețete în care împletește gusturile dobândite de la ambele familii, cea în care s-a născut, pentru că așa găteau femeile din familia ei, și cea care a adoptat-o, de când a devenit noră. La masă la Tanti Emilia e o bucurie, pentru că întotdeauna te așteaptă cu o vorbă bună, cu arome extraordinare, cu ingrediente crescute și pregătite cu grijă, cu ouă de casă, carne de la puii, vitele sau porcii pe care îi crește în gospodărie, cu miere de prună. Tanti Emilia face magie în bucătărioara mică, unde tronează o sobă Vesna din 1964, care arată aproape ca nouă. Din șpais (cămară) scoate, cu calm, unul câte unul, ingredientele care par simple, dar care, puse laolaltă cu pricepere și migală, dau naștere unor minunății ce te îmbie aburinde.

Coșteiu de Sus, comuna Margina, județul Timiș
No Comments

Post A Comment